26.1.2011

Tarjottimet


Raivaus on jatkunut keittiössä jo aika pitkälle. Yläkaapit ja osa alakaapistojen laatikoista on raivattu. Selkeää jälkeä on tullut  Parista kaapista on löytynyt poisannettavaa. Katsotaanpa yläkaapin oikeanpuoleiseen kaappiin.
Tyhjensin kaapin ja siirsin sinne kaikki tarjottimet, kaappi täyttyi kokonaan niistä. Selkeää pitää ne yhdessä ja samassa paikassa.
Uushopea- eli alpakkatarjottimia löytyi neljä kappaletta. Pinnistin muistiani  milloin olen niitä käyttänyt. Eipä tullut mieleeni. Tietenkin niiden tarkoitus on toimia tarjottimena tai tarjottavan alusina. Tuskin ihan neljää tarvitsen, joten seuraavaksi pujahtivat mieleeni muut käyttämahdollisuudet.
Taulukehykseksi tai peiliksi. Romanttinen liitutaulu maalaamalla pohja. Miehen nuoruuden palkintolusikat, ne voisi ideoida tarjotintauluun. Lopputuloksien näyttäminen jäänee myöhempään, kun raivaukset on tehty.
Puutarjottimia kaapissa on kahdeksan. Näistä olen muutamaa käyttänyt viime aikoina. Joukossa on  neljä 1970-lukulaista teak-tarjotinta. Ne tarvitsevat öljykäsittelyn ja pääsevät käyttöön. Mäntypuiset tarjottimet mietityttävät, enkä keksinyt niiden kohdalle vielä mitään. Pitkä suorakaide patonkialusta on käytössä. 
Lisäksi sijoitin kaappiin Ikean  muoviset tarjottimet, musta iso suorakaide ja kaksi mustavalkoista pienempää. Miksi olen aikoinaan nämäkin ostanut ?  Kaapissa ovat myös vanhat ja kuluneet Ella Doranin  kivi-alustat (6 kpl) ja uudet (6 kpl) olohuoneen pöydällä.                                                                
Teräsvadit tai alustat ovat hyviä. Käyttö rajoittuu isompien ruokatarjoilujen yhteyteen. Joskus niitäkin on.

Tarjottimet ovat yläkaapissa helposti otettavissa. Vielä en vie sieltä mitään pois. Joihinkin liittyy hyviä muistoja. Teak-alustat lähentelevät jo 50-vuotispäiväänsä ja aloittavat sen jälkeen antiikkiaikakautensa.Yritän jalostaa  jokaiselle jotakin käyttöä. Ikean alustat menevät kukka-alustoiksi.

Inventointi - tarjottimet 29 kpl

5 kommenttia:

 1. Ethän loukkaannu, mutta mua alkoi taas naurattaa: "Mitään en laita vielä pois." Tarjottimia oli siis 29! Olet sinäkin melkoinen hamsteri :-) Jotenkin niin tuttua!

  Ihan parhaita nämä sun tavarapostaukset! Odotan jännityksellä, koska tulee postaus, jossa tosiaan laitat jotain POIS ;-)

  Mukavaa viikonloppua! Tuike

  VastaaPoista
 2. Kuule olen jo valinnut kaksi poisannettavaa, mutta en ole vielä kertonut mitä ne on.
  Pidän jännityksessä.
  Itsekin yllätyin tarjottimien määrästä, mutta kun melkein jokaiseen liittyy muistoja ja osa on pian saavuttamassa aika korkean iän.
  Sitä on todella hamsteri, eikä se mitään, jos hankkii jotain, mutta se vasta hamstraamista on kun ei millään saa annettua mitään pois.

  VastaaPoista
 3. Mielenkiinnolla odotan mitä tuunaat niistä ylijäämätarjottimista, ideat vaikutti mielenkiintoisilta. Kun muuten on iso suku ja juhlat, niin tarjottimia ei koskaan ole liikaa.. olen huomannut.

  VastaaPoista
 4. Sirokko,
  Totta, vaikka harvoin tarvitaan, niin on silloin juuri tarpeellista.
  Katsotaan milloin pääsen lupauksista tekoihin.

  VastaaPoista
 5. Olipa kiva kun löysin tänne blogiis.kiva tarkastella esineitä.Joukossa tuttujakinb.Tulee mieleen että mitähän oman kaapin kätköt sisältävät.

  VastaaPoista

Kiitos kommentoinnistasi