7.2.2011

Yläkaappien kätköistä alakaappiin

Aikaa on hieman venähtänyt, mutta raivaus on jatkunut. Tosin jonkin aikaa se on ollut pysähdyksissä. Nyt olen vielä keittiössä. Nämä yläkaapit on käyty ajat sitten läpi. Tuike ihmettelikin, että en ole heittänyt mitään pois. Oikeastaan yläkaapeissa ei ollut paljon heitettävää. Järjestäminen paljasti tavaroiden tarpeellisuuden. Kaikkea en käytä, mutta on vaikea luopua muistojen takia.
Kylmäkeskuksen yllä olevalla hyllyllä ovat valkoiset italialaiset salaattivatini. Niitä voi tietysti käyttää tarjoiluvateinakin. Näistäkään en luovu, niitä on yhteensä neljä.
Yläkaapiston kippioven takaa löytyy kulhoja. Kahta savikulhoa käytän - en muista milloin olen käyttänyt - kai joskus. Alimmaisessa on kansi, pitäisi lukea ohje savipadassa kypsentämisestä. Päällä pilkistää musta uunivati, siinä voi valmistaa gratiinit.
Vieressä on iso musta uunivati, sitä tarvitaan, kun valmistetaan ruokaa uunissa 8-10 hengelle. Sen päällä on pieni Höganäsin musta uunikulho, jossa kypsyy pieni kaalipata sopivasti.  Teräskulhoja on kaksi ja kolmas teräsvuoka. Mitä niistä sanoisin. Saa nyt nähdä
Tämän kulhorivistön taakse  piilotin lähes käyttämättömän Moulinex  yleiskoneen. Siitä haluan päästä eroon. Saa ilmoittautua, jos joku haluaa, ohjeet löytyy ja kaikki osat. Huomasin kun kävin kaapilla, että mustan kulhon alla on vielä sininen uunivati.
Tässä yläkaapin osiossa ylhäällä ovat kaksi Arabian kannua, jotka ovat jäämistötavaraa, kuten joku muukin jo esittelemäni. Muistojen takia pidän ne, käytän kesällä  terassilla kukkamaljakkona.
Edessä on ranskalainen sinappipurkki, johon saa säilöttyä vaikka kurkkuja. Sitten juustoraastimia kulhoineen kaksi kpl. Nyt ovat tyhjiä, koska yksi on jo käytössä. Päällä on sipulileikkuri, jota en käytä, se saa lähteä.
Sagaformilta valkosipulipurkki, chilipurkki, kurkkupurkki sekä basilika- ja tillipurkit. Ne ovat ns ruukkumallia eli niihin voi sujauttaa  suoraan ruukut. Näistä purnukoista luovun. Jos kiinnostaa postaan niistä kuvat. Näitä ei ole näköjään enää mallistossa.
Ja seuraava luukku lasia. Vanhat limsapullot  5 kpl odottavat pääsevänsä joko simapulloiksi tai muuhun käyttöön. Vesikarahveja on kaksi ja yksi käytössä, vesikannuja kolme. Aivan perällä kannujen takaa pilkistää iso keltareunainen Arabian vati. Se on niin iso, että en keksi mitä ruokaa siitä voisin tarjota. Ehkä kylvän siihen salaattia keväällä.
Nyt loppuivat korkean kaapiston yläkaapit ja hypätään alas ja avataan uunin alla oleva vetolaatikko. Järjestin sen ja kummasti siihen tuli kaikille vuoille tilaa eikä mitään tarvitse heittää pois. Silikonivuokia on 5 kpl, teflonvuokia 7 kpl, lasivuokia 3 kpl, lisäksi pursotin ja silikonialustoja 2 kpl.
Moulinexin ja Sagaformin tuotteista  kiinnostuneet voivat vastata kommentointilaatikossa tai e-maililla ar.leena@hotmail.com

Inventointi:
valkoiset vadit  4 kpl, uunikulhot 6 kpl, teräskulhot  2 kpl,  teräsvuoka 1 kpl
Arabian kannut 2 kpl,  sinappipurkki 1 kpl, juustoraastimet 2 kpl,
limskapullot 5 kpl, vesikarahvit 3 kpl, lasikannut 3 kpl, Arabian iso vati 1 kpl
Silikonivuoat 5 kpl, teflonvuoat 7 kpl, lasivuoat 3 kpl,  pursotin 1 kpl, silikonialustat 2 kpl

10 kommenttia:

 1. Nyt ehdin vihdoin tännekin! Ihanoita juttuja täälä! Astioissakin on paljon muistoja. on ihanaa kun ne pulpahtavat mieleen kun astioita käyttää. Minullakin on tuo shclemmertpf vai mikä sen nimi olikaan- saviuunivuoka. olen sitä välillä käyttänytkin. vuokaa pitää liottaa ennen uunia vedessä jonkin aikaa, niin se kestää hyvin kuumaa.

  Ps. Kiinnoistuin yleiskoneesta. olen semmoisesta jonkin aikaa haaveillut. Minkälaisella hinnalla sitä kaupittelet? vaiko vaihtokauppana kaikenkirjavista kukkasen taimista (pionia ja varjoliljaa esim..)? Maksaisinkin siitä kyllä jotakin mielelläni..

  VastaaPoista
 2. Laura,
  Kiitos saviuunivuoka-vinkistä.

  Minä otan koneen huomenna esiin ja mietin mitä postikulut lienee ja kehtaako siitä sen jälkeen mitään hintaa enää laittaa. Palaan blogiisi huomenissa.

  VastaaPoista
 3. Hei Arleena, täähän on hauska blogi...siis onko tarkoituksesti, että myyt täällä tarpeettomia astioita...?Vai muutenko vain inventoit omaksi huviksesi astioita..mullakin riittäisi inventointia...tavaraa on, varsinkin viikonloppuna kun katoin pöytää, huomasin,että mulla on IHAN LIIKAA, haarukoita, veitsiä ja lusikoita sun muita kauhoja ja kihveleitä.
  NE pitäs ainakin heti inventoida..

  VastaaPoista
 4. Tuija,
  Tulee nyt myöhässä vastaukseni, kun olen melkein unohtanut raivaukset ja postaukset tänne blogiin.
  Tarkoitukseni on sekä poistaa turhaa tavaraa tavalla tai toisella ja samalla inventoida ja järjestää.
  Niin ja uuttakin hankkia tarpeen mukaan.

  VastaaPoista
 5. Kiva nähdä mitä kaapeistasi löytyy.Nuo limsapullot ovat ihania! IKEAssa on vähän samantapaisia,olen pari sellaista sieltä ostanut.

  VastaaPoista
 6. Kaapissasi on kaikki hyvässä järjestyksessä! Kiva nähdä, mitä kaikkea sieltä löytyy. Olen ensimmäistä kertaa tällä blogillasi, vasta nyt huomasin sen!

  VastaaPoista
 7. Tämähän on ihana juttu. Lukaisin kerralla kaikki. Miten en ole tätä ennen huomannut. Hyvä, että Arleenan sanomissa oli tämä linkki.
  Olen ennenkin ollut kiinnostunut, kun olet blogissasi kertonut esineiden taustaa. Kun niistä kertoo itse käyttäjä/käyttänyt, asia muuttuu paljon mielenkiintoisemmaksi. Meissä kaikissa on se pieni/iso kerääjä. On mukava löytää sekä tuttuja että uusia esineitä. (Ja säilytyspaikkoja niille kaikille...)
  Savipadassa hauduttelen silloin tällöin, juuri niin kuin täällä kommentissa sanottiin, liottamalla pataa ja kantta etukäteen. (Esimerkiksi maustettu kokonainen broileri tai lammasta, perunaa ja vihanneksia...)Pehmeä maku.

  VastaaPoista
 8. Kiva blogi! En ole ennen tata huomannutkaan! Ihana katsella toisten kaappeihin. :)

  VastaaPoista
 9. Hei (ja taidan olla rutosti myöhässä!), mutta olisin kiinnostunut sekä yleiskoneesta että Sagaformin tuotteista...

  Laitatko viestiä meiliini (hinnat + pk:t)?

  Ja kiinnostaisiko vaihto esim. uutuuskirjoihin?

  VastaaPoista
 10. Yaelian,
  Nuo limsapullot ov at ehkä noin 50 vuotta vanhoja.

  Sirkka,
  No ei nyt niin hyvässä kovin kauan, mutta pitää muistaa järjestellä tarpeeksi usein.

  mm,
  Kiitos kannustavasta kommentistasi.

  Susa,
  Ajattelin joskus postata tänne kaappien sisällöstä ja sen semmoisesta. On vain jään y vähiin tämä postaus.

  Polga,
  Yleiskone on jo uudessa kodissa.
  Sagaformit on vielä olemassa, postaan sulle niistä tarkemmin. Kirjat kiinnostavat.

  Anteeksi, että olen myöhässä näiden vastauskommenttien kanssa. Kun tämän blogin postaustiheys on todella harvassa, unohtaa helposti vilkaista tänne.
  Parannan tapani ja postaan hieman useammin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentoinnistasi