16.6.2012

Kaupunkipihalle eksyneet

 


Muutaman askeleen päässä ulko-ovestamme  kukkivat maalaiselämän maisemiin ja leinikkien sukuun kuuluvat  keltaiset kukat. Tietysti ne leviävät hallitsemattomasti. Kukkien tapaan näyttävät kauniilta, mutta ovat aivan väärässä ympäristössä. Teiden ja ojien pientareilla niiden kuuluisi kukkia.
Voikukka kukkii edelleen hieman pienempänä, mutta edelleen sitkeänä. Otettaan se ei helposti irrota, kun on kasvupaikan itselleen saanut.
Viimeisessä kuvassa on korte, muistuttaa peltokortetta ja saattaa olla se.  Miten se on löytänyt tiensä tänne urbaaniin ympäristöön. Näyttää leviävän jo hallitsemattomasti ruusupensaiden aluskasvustona.

7 kommenttia:

 1. Kaupunkiympäristössä on aina yllätyksiä. Onneksi. Korte on pioneerikasveja ja se löytää tiensä usein ensimmäisenä kasvualustoista ylös. Se on muuten happaman maan merkki.

  VastaaPoista
 2. Sitä arvelinkin, että kalkkia pitäisi ruusuille laittaa. Syksy olisi hyvää aikaa siihen tai kevät. Nyt on vähän liian kesää ja aurinkoa.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Ihanan kesäiset kuvat ( poistin edellisen kommentin kirjoitusvirheen takia ) - hyvää jatkoa sinulle ja blogillesi :)

  VastaaPoista
 5. Voisi kyllä ihan kuvitella kasvit toisenlaiseen ympäristöön :) oikein mukavaa vapun aikaa, toivotaan että ilmat suosivat.

  VastaaPoista
 6. These wonderful flowers, exquisite beauty in these pictures!

  VastaaPoista
 7. I truly admire the wild colorful beauty of nature.
  For man it is a gift of pleasure and refreshment.
  Loved these yellow lights even though are at wrong place yet doing great for senses

  VastaaPoista

Kiitos kommentoinnistasi